Jacomijn Heupink, hoofdagent bij de politie, werd bespuugd in coronatijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacomijn Heupink, hoofdagent bij de politie, werd bespuugd in coronatijd. © Lars Smook

Almelose agente Jacomijn werd bespuugd: ‘Stel dat hij inderdaad besmet is?’

ALMELO – Bespuugd worden met de dreiging om jou het coronavirus te geven. Zeker dertien agenten in deze regio zijn volgens de politie al belaagd door coronahoesters en -spugers. Ook de Almelose agente Jacomijn Heupink. Dat had grote impact op de politievrouw.

Het Openbaar Ministerie gaat de mensen die anderen met een coronabesmetting bedreigen ‘lik op stuk’ geven en ze vervolgen voor minimaal zware mishandeling. De ziekte COVID-19 kan dodelijk zijn. De eerste drie verdachten in deze regio verschijnen inmiddels voor de rechter-commissaris (rc). Elders in het land zijn daarvoor al werk- en zelfs celstraffen opgelegd.

  1. In deze ongekende crisis verdienen autoriteiten steun van de bevolking
    PREMIUM
    COLUMN

    In deze ongekende crisis verdienen autoritei­ten steun van de bevolking

    Natuurlijk is de verleiding groot om op dit podium enkele kritische kanttekeningen te plaatsen bij de omstreden vergadering van de Almelose gemeenteraad afgelopen maandag. Een kwartier nadat het kabinet op strenge toon alle samenkomsten verbood, dook het Almelose stadsbestuur met twintig man de raadszaal in. Mocht dat wel? Het kwam over als slecht voorbeeld en verwarrend signaal richting de burgers. Er werd zelfs aangifte gedaan.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.