Volledig scherm
De Almelose band Sagitta, vooral actief in de jaren 70 en 80 © Fred Lammers

Almelose bands Dynamics en Sagitta nog een keer op het podium

ALMELO - De een was vooral bekend in de jaren zestig en de ander tien jaar later. Zaterdagavond houden de Almelose bands Dynamics en Sagitta voor de laatste keer een reünie.

Ze waren mateloos populair in Almelo in de jaren zestig. Met name onder de meiden. Die smolten voor de heren van Dynamics. "Tijdens het optreden en tussen de optredens door zaten ze overal", weet Fred Lammers zich te herinneren. Hij was oprichter, drummer en manager van de band en kwam met het initiatief voor de reünie.

Dynamics
Dynamics vindt zijn oorsprong in de wijk Ossenkoppelerhoek. In deze wijk kregen veel Indische Nederlanders een woning toegewezen in de periode 1955-1960. "Veel Indische jongens wilden in die tijd muziek maken en entertainen." Het is niet voor het eerst dat de band een reünie organiseert. In 1984 en 1995 gebeurde dit ook al. De laatste editie liep enigszins uit de hand. "De opkomst was overweldigend, daar hadden we geen rekening mee gehouden. Doordat we geen geschikte mensen bij de ingang hadden staan konden we de mensen niet tegenhouden, waardoor het uit de hand liep."

Sagitta
De andere band waar Lammers nauw bij betrokken was, Sagitta, kende zijn hoogtepunt in de Verenigde Staten. Al was dat geen eenvoudige klus. "We speelden daar voor Amerikaanse militairen. Van die grote stoere knapen. We wisten niet hoe die zouden reageren op onze relatief goedkope apparatuur. Toen ze later ons repertoire hoorden vonden ze het geweldig." Door het onverwachte overlijden van zangeres Louisa Hatumena, wordt de zang zaterdagavond gedaan door Ietje Salakory.

De voorverkoop is reeds gestopt, maar er zijn nog kaarten aan de deur te verkrijgen. De reünie is bij Partycentrum Aylin boven kinderspeelparadijs Dolle Pret en begint om 20.00 uur. Toegangskaarten kosten negen euro.

Volledig scherm
De Almelose band Dynamics © Fred Lammers

Almelo e.o.