Volledig scherm
Rechtbank Almelo. © Lars Smook

Almelose bejaardenverkrachter wil vrijheid na 23 jaar tbs

ALMELO - De oorspronkelijk uit Almelo afkomstige Antoine S. (70) wil na 23 jaar tbs maar één ding, vrijheid. Maar daar moet hij als het aan officier van justitie Karel de Valk ligt nog even op wachten. Hij eiste donderdag voor de rechtbank in Almelo een verlenging van de tbs met twee jaar.

S. werd in 1996 veroordeeld tot dwangverpleging voor het verkrachten van bejaarde vrouwen. Hij deed zich voor als verwarmingsmonteur en wist zo binnen te komen in hun woning. Hij werd verdacht van zeker elf zaken, maar de rechtbank vond niet dat er in alle zaken voldoende bewijs was. Tijdens zijn behandeling werd hij opnieuw verdacht van zedenzaken maar werd daarvoor vrijgesproken omdat zijn signalement niet overeen kwam met dat van de dader.

Auto

De afgelopen jaren gaat het de goede kant op met S. binnen de kliniek, hij mocht uiteindelijk met zijn eigen auto op onbegeleid verlof. Toen dat in 2018 plots werd ingetrokken jatte hij een tas met boodschappen uit een auto. „Ik was boos en dacht, pak je wat van mij af, dan pak ik ook wat af”, zei S. donderdag tegen de rechter.

Diefstal

De diefstal was vorig jaar reden om de tbs met één jaar te verlengen. Tijdens de zitting donderdag werd duidelijk dat het opnieuw de goede kant op gaat met S. Hij mag weer op verlof, slikt twee maal daags libidoremmende medicatie en gedraagt zich goed. Toch is de kans op herhaling nog aanwezig volgens de kliniek. S. denkt van niet. „Ik zit nog wel eens te tobben, hoe lang gaat dit nog duren, zeker op mijn leeftijd. Ik zou graag weer een vrij man zijn.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen