Volledig scherm
De politie heeft een deel van de straat afgezet. Foto: GinoPress B.V.

Almelose buurt geschokt door moord Ribanna van Montfoort

ALMELO - De vrouw die zondagavond dood in een woning aan de De Ruyterstraat in Almelo is gevonden is de 29-jarige Ribanna van Montfoort. De politie gaat ervan uit dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gebracht. Er is zondagavond een man van 29 jaar aangehouden. Wat de relatie tussen de verdachte en het slachtoffer is nog niet bekend.

De politie doet sinds zondagavond onderzoek naar wat er precies is gebeurd in de duplexwoning. Volgens buurtbewoners heeft het slachtoffer zondagmiddag ruzie gehad met haar vriend. „Ik zag ze zondagmiddag lopen. De man keek heel schuw. Ze hadden ruzie gehad, dat kon je zien”, meldt een buurtbewoner.

Zondagavond iets voor negen uur hebben omwonenden een harde knal gehoord, mogelijk een schot. Vlak daarna was er ineens veel politie in de straat. Een getuige heeft gezien dat de verdachte is aangehouden in de bosjes tegenover de woning.

Reacties uit de buurt
De buurt is ronduit geschokt en spreekt positief en met respect over de jonge vrouw. Zij liet vaak haar twee jonge honden uit en had daardoor veel aanspraak. „Dit verdient ze niet”, zegt een geëmotioneerde buurtbewoner. De mogelijke vriend van de vrouw is minder bekend bij omwonenden. „Als je hem op straat groette dan zei hij niks”, zegt een andere buurtbewoner. Buurtbewoners hebben zondagavond gezien dat familie van het slachtoffer zeer emotioneel was toen ze bij de woning kwamen. Een getuige heeft gehoord dat een familielid over straat schreeuwde: „ik maak die zwartjoekel kapot...”

Volgens websites van fokkers is Ribanna van Montfoort actief met het fokken van Golden Retrievers. Door haar gefokte honden hebben prijzen gewonnen. Op haar eigen Facebookaccount valt te lezen dat het slachtoffer bij deurwaarderskantoor De Jong in Arnhem werkt. Daar was maandagmorgen niemand bereikbaar voor commentaar.

Almelo e.o.