Volledig scherm
De 16 truckers van Looms uit Almelo met hun instructeur Ewald Rühlmann (rechts). © Hermann Lindwehr

Almelose chauffeurs scherpen rijvaardigheid aan in Duitsland

ALMELO - Zestien truckers van transportbedrijf Looms uit Almelo mochten op het voormalige vliegveld in het Duitse Dreierwalde helemaal los gaan met hun vrachtwagen. De werknemers van het 100-jarige bedrijf kregen bij trainingscentrum Holsterfeld een rijveiligheidstraining en zochten de grenzen op van wat hun vrachtwagens konden.

De werknemers het jubilerende transportbedrijf kregen de cursus van instructeur Rühlmann en is jaarlijks een voorwaarde om nucleair en radioactief transport te mogen vervoeren. De cursus dient als bekwaamheidsbewijs voor het Federaal Agentschap voor Nucleair Afvalbeheer.

Tijdens de oefeningen moesten de chauffeurs met hun vrachtwagens in slalom rijden en remmen. Op deze manier werd duidelijk hoe nieuwe en oude technologieën invloed hebben op zaken als de remweg van de vrachtwagen. "Ik heb de Nederlandse chauffeurs ook vertrouwd gemaakt gehoorproblemen die veel voorkomen in het verkeer", zegt instructeur Rühlmann. "De praktische oefeningen werden uitgevoerd met snelheden van 30, 50, 70 en 80 kilometer per uur. De deelnemers weten nu welke gevaren zich op de loer liggen in bochten of hellingen van de snelwegen."

Volledig scherm
© Hermann Lindwehr
Volledig scherm
© Hermann Lindwehr

Almelo e.o.