Demi Blaauw.
Volledig scherm
Demi Blaauw. © Lenneke Lingmont

Almelose Demi overstelpt met reacties van eenzame jongeren

ALMELO - Demi Blaauw weet niet wat haar overkomt. Het loopt storm met haar platform Never2BeAlone, waarmee ze eenzame jongeren bij elkaar brengt. Er zijn inmiddels meer dan 150 aanmeldingen. „En het gaat maar door.”

Met een openhartig interview afgelopen zaterdag lanceerde de 20-jarige Almelose haar digitale platform Never2BeAlone. Sindsdien regent het aanmeldingen, vertelt ze. „Heel veel mensen hebben gereageerd. Allemaal positief. Ik ben daar heel erg blij mee.” Zondag heeft het tv-programma Hart van Nederland aandacht aan haar bijzondere initiatief geschonken.

Schot in de roos

Never2BeAlone blijkt een schot in de roos. De teller voor het aantal aanmeldingen voor de besloten groep op de Facebookpagina stond gistermorgen op 140. „Veel mensen uit Almelo en omgeving, maar ook andere plaatsen, zoals Deventer en Wolvega”, aldus Demi. „Omdat het een besloten groep is durven de deelnemers zich te uiten over hun problemen. Omdat het een het doet, doet de ander het ook. Dat is mooi.”

Extra groep

Never2BeAlone was aanvankelijk bedoeld voor eenzame jongens en meiden in de leeftijd van 16 tot 25 jaar. Maar ook mensen die wat ouder zijn melden zich aan. „Daarom heb ik er een groep bij gemaakt, van 25 tot 40.” Die kreeg in korte tijd vijftien aanmeldingen.

Demi beheert zelf het digitale platform, met website, Facebook en Instagram. Door het succes slokt dat het leeuwendeel van haar tijd op.  „Gelukkig krijg ik hulp van Dylan, een jongen uit Wierden. Gezellig.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.