Hanneke van Schooten. Eens rechter en universitair hoofddocent in Tilburg. Maar ook dichter. Haar nieuwe bundel is een ode aan Marcel Proust.
Volledig scherm
PREMIUM
Hanneke van Schooten. Eens rechter en universitair hoofddocent in Tilburg. Maar ook dichter. Haar nieuwe bundel is een ode aan Marcel Proust. © Lenneke Lingmont

Almelose dichter Hanneke van Schooten schrijft 13de bundel: ‘Herinnering is bewaarde tijd’

ALMELO - Dichter Hanneke van Schooten liet zich voor haar dertiende bundel inspireren door de Franse schrijver Marcel Proust en zijn ideeën over tijd. Tegenover zijn romancyclus van drieduizend pagina’s zet zij compacte gedichten. „De tijd is een tiran.”

  1. Prijs oudpapier naar recordhoogte, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’
    PREMIUM

    Prijs oudpapier naar recordhoog­te, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’

    HENGELO/GLANERBRUG - Het is net de energieprijs. Een kilo oudpapier was in jaren niet meer zo kostbaar. De prijs is door het plafond geschoten van haast 150 euro per ton, dus 15 cent per kilo. Want oudpapier is plots ‘schaars’. Toch profiteert bijna geen club, school of kerk van deze superprijs. Hoe hard de vrijwilligers ook werken en hoeveel ze ook inzamelen.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.