Volledig scherm
De rechtbank in Almelo. © Lars Smook

Almelose drugsverdachte (36) moet tien maanden de cel in

ALMELO - Tien maanden cel wacht Almeloër Lan ‘Donnie’ P. (36), omdat bij hem amfetamine, xtc-pillen, wiet en wat cocaïne werden gevonden. De straf is iets lager dan de 14 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk, die justitie twee weken geleden in de Almelose rechtbank eiste.

‘Donnie’ P. werd naar eigen zeggen afgeperst door zware jongens van een motorclub, die hem dwongen harddrugs te bewaren.  Grote kerels waarmee je geen ruzie wilt hebben, en wiens namen hij dan ook niet wilde noemen uit vrees voor represailles. Volgens het OM is daar niets van waar, en verhandelde P. de drugs. Erbij lagen namelijk ook kleine zakjes, een weegschaaltje en een speciaal beveiligde telefoon. En omdat er in de woning van P. veel korte, nachtelijke bezoekjes werden gezien, was het volgens justitie wel helemaal duidelijk.

De rechter veroordeelt de man echter alleen voor het bezit van de drugs, en niet voor de handel. Daarvoor was namelijk toch te weinig bewijs, omdat de verkoop zelf niet is waargenomen.

Vuurwapen

P. is ook veroordeeld voor het hebben van een vuurwapen en het bedreigen van een politieagent. Tijdens de doorzoeking van zijn woning werd een doorgeladen pistool gevonden, en na zijn arrestatie zei hij tegen de agent ‘zijn keel te zullen doorsnijden’ en ‘een bom onder het politiebureau te leggen’.

Wel krijgt de Almeloër een aantal in beslag genomen spullen terug, zoals een bivakmuts - een aandenken van het Korps Mariniers - en een porseleinen machinegeweer.

  1. Het bizarre leven van Henk Obermeijer (95): hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk Obermeijer (95): hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Almelo e.o.