Volledig scherm
© ROC van Twente

Almelose Floortje is grootste mbo-modetalent van Nederland

ALMELO/UTRECHT - Floortje Steen uit Almelo mag zich twee jaar lang “Young Tailor Talent” van Nederland noemen. De ROC van Twente studente wist dit weekend zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht te slepen tijdens de Modevakdag van branchevereniging Mode Ambachten in Utrecht.

De tweejaarlijkse competitie voor derde- en vierdejaars mbo-modestudenten geeft hen de kans aan een breed publiek, dat bestaat uit kleermakers, ontwerpers en modevakschoolhouders, te laten zien wat ze creatief en technisch in hun mars hebben.

Kicken
“Ik vond het nog best spannend", vertelt Floortje, die de opleiding Specialist mode/maatkleding bij locatie De Maere in Enschede volgt. "Vanuit heel Nederland deden studenten mee. De competitie was dus heel groot. De jury was hartstikke streng, maar ze waren blij verrast door mijn ontwerp. Ze vonden vooral dat ik de stof mooi had verwerkt. Met name in de rug, dat is altijd extra lastig om te doen. En het applaus en de prijs van het publiek was natuurlijk ook kicken.”

Stoerder
Voor de te maken outfits is 2 x 2 meter stof beschikbaar gesteld. Alle deelnemers maakten van dezelfde twee stoffen een geheel eigen creatie.

”Toen ik de stoffen voor het eerst zag, vond ik ze een vrij romantische uitstraling hebben. Ik heb geprobeerd ze een wat stoerdere uitstraling mee te geven. Daarom heb ik gekozen voor die kubusvormen, waar ik de gestreepte stof in heb verwerkt. Dat, samen met het lijfje van die barokke stof met bloemmotieven, geeft een mooie spanning aan het geheel.”

Almelo e.o.