Volledig scherm
huiselijk geweld © Getty Images/Image Source

Almelose gaat op wraakexpeditie na vervelende opmerking over haar overleden kind

ALMELO - Na een vervelende opmerking over haar overleden kind ging bij de 48-jarige Almelose Christel J. ‘het licht uit’.  Dat gebeurde tijdens een wraakexpeditie. Donderdagmorgen moest ze zich voor de politierechter verantwoorden.

J. heeft haar plaatsgenote S. aan de haren getrokken en bedreigd. Ze zou haar vermoorden als ze nog een woord over haar kind zou zeggen. Er zijn geluidsopnamen van. De tenlastelegging staat dan ook niet ter discussie tijdens de zitting in de Almelose rechtbank. „Dat klopt”, zegt verdachte J, als rechter A.M. Rikken haar de twee misdrijven voorlegt. S. is niet bij de zitting aanwezen.

Op 11 januari 2018 ging J. over de schreef met een wraakexpeditie. S. zou een ‘vervelende opmerking’ over haar overleden kind hebben gemaakt. Daarna zocht J. haar in huis op en ontstond er een handgemeen. „Ik wilde verhaal halen. Het was niet de bedoeling om te vechten”, zegt J. in de rechtszaak, een kleine twee jaar later. „Een trieste gebeurtenis”, omschrijft rechter Rikken de aanleiding van het huiselijk geweld. „Als je zo opgefokt bent ligt het in de lijn der verwachting dat zoiets niet goed afloopt.” 

‘Licht ging uit’

De verdachte verontschuldigt zich. „Het licht ging uit bij mij. Dit had nooit mogen gebeuren.” De rechter wil van J. weten hoe groot het risico op herhaling is. De Almelose zegt dat ze geen contact meer heeft met S. „Ik ben verstandig genoeg om dit naast me neer te leggen.”

J. is moeder van vier kinderen, waarvan er een is overleden. Ze is gescheiden, leeft van een uitkering, heeft schulden en werkt als vrijwilliger bij het Rode Kruis. „Honderd tot honderdvijftig uur per jaar ben ik aanwezig bij festivals”, zegt ze. Officier van justitie J.W.M. van Term houdt rekening met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte. De strafeis is een voorwaardelijk werkstraf van veertig uur, met een proeftijd van een jaar. „Dit is niet de manier op problemen op te lossen, ook niet bij zo'n pijnlijke situatie”, aldus de officier van justitie. Rechter Rikken doet meteen uitspraak en volgt de strafeis.

Almelo e.o.