Volledig scherm
De vergaderdag werd ook benut om een nieuwe groepsfoto te maken, met nieuwe burgemeester Arjen Gerritsen.

Almelose gemeenteraad stemt unaniem in met begroting

ALMELO - De Almelose gemeenteraad heeft donderdagavond unaniem ingestemd met de gemeentebegroting voor 2017.

Het college van B en W kreeg wat kritiek omdat er geen ambitie uit de begroting spreekt. Bovendien hebben diverse partijen de indruk dat het college slechts op de winkel past en dat is volgens hen niet de bedoeling.

Realiteitszin
Maar er waren vooral veel complimenten voor de realiteitszin van het college, die zorgt dat het financiële herstel sneller gaat dan verwacht. Bovendien waren er lovende woorden voor de bereidheid om mee te denken met de raad, die wel degelijk een verlanglijst heeft in een tijd dat er eigenlijk geen geld is.

Geld vrijmaken
Desondanks lukte het niet om geld vrij te maken voor nieuwe ontwikkelingen. De raad wil onder andere dat het Natuurhus in het Hagenpark er toch komt. En dat er meer geld wordt vrijgemaakt voor de derde fase van de binnenstad dan de 100.000 euro die er nu beschikbaar is.

Natuurhus en binnenstad
Maar snelle oplossingen, even tussendoor bedacht om een ontwikkeling mogelijk te maken, dat willen raad én college niet meer. Ze willen een weloverwogen besluit, waar meer tijd voor genomen wordt. Dus zijn de meeste plannen vooruit geschoven naar de perspectiefnota die in het voorjaar van 2017 aan de orde komt en wordt dan gekeken hoe er geld kan komen voor het Natuurhus en meer geld voor de binnenstad.

Almelo e.o.