Volledig scherm
Impressie van het lichtkunstwerk From Twente, with love. © foto Twentse Ambassade

Almelose kunst als Twente promotie in Amsterdam

ALMELO - Kunst en robotica komen samen in het kunstwerk dat op initiatief van de Twentse Ambassade in Amsterdam en Almelo Promotie deel gaat uitmaken van het prestigieuze Amsterdam Light Festival, dat van in van 1 december tot 22 januari gehouden wordt.

Het ontwerp voor 'From Twente, with love' is van de Almelose kunstenaar Randy van Lingen. Het is een variatie op een model dat al langer in zijn atelier staat, een waterkunstwerk, waarbij een vrouwenhoofd de toeschouwer kushandjes geeft.

Verbinden en promoten
Volgens directeur Danny de Vries van de Twentse Ambassade in Amsterdam, is het interactieve kunstwerk bij uitstek geschikt om de bezoekers van het Light Festival op de potentie van Twente te attenderen. "Het festival in Amsterdam wordt voor de vijfde keer gehouden, trekt ruim 800.000 bezoekers uit binnen- en buitenland en is buitengewoon geschikt om kunst en wetenschap uit Twente met elkaar te verbinden en te promoten", aldus De Vries. Het is de bedoeling dat het kunstwerk na het festival een definitieve plek in Almelo krijgt. In het kunstwerk komen natuur en robotica samen in de stad. Als mensen de golfachtige sculptuur passeren, reageert deze in de vorm van kushandjes licht en kleuren.

Looproute
Het Amsterdam Light Festival in de Amsterdamse binnenstad bestaat uit een vaarroute, van 1 december tot 22 januari, en een looproute, van 15 december tot 18 januari. Het Twentse kunstwerk wordt op 15 december officieel geopend en is onderdeel van de looproute, maar zal ook vanaf het water te zien zijn.

Almelo e.o.