Volledig scherm
Merel Muller van Het Noordik met de boze brief die ze schreef © Lars Smook

Almelose leerling is boos en schrijft brief naar aannemer

ALMELO - Leerling Merel Muller (14) van CSG Het Noordik is niet te spreken over de onveilige verkeerssituatie rond haar school. Er wordt aan de weg getimmerd aan de Kolthofsingel en dat levert gevaarlijke situaties op. In een boze brief tikt ze de aannemer en medeleerlingen op de vingers.

Ze zag zaterdag in deze krant een artikel over de onveilige verkeerssituatie bij haar school en bedacht zich niet. Ze pakte pen en papier en schreef een boze brief om aandacht te vragen voor het gevaar. 'Iedereen rijdt door rood, fietsers glijden uit en we moeten slalommen tussen het werkverkeer. Wanneer gaat het echt fout?', vraagt ze zich af in de brief.

Na goedkeuring van mevrouw Haandrikman, docent Nederlands, stuurde Merel de brief naar de aannemer, directie van de school en medeleerlingen. "Zonder jullie artikel had ik dit niet gedaan. Dan sta je als 14-jarige niet zo sterk."

Plan
Docent Bert Sierink liet eerder zijn licht al schijnen op de situatie, maar volgens de scholiere was dat niet voldoende. "Hij heeft niet aangegeven wat precies de gevaren zijn", zegt ze. "Ik heb de knelpunten op een rij gezet om met een sterk plan te komen in de richting van de aannemer." Een reactie volgde snel. "Binnen een half uur reageerden ze al. Ze zouden mijn brief meenemen en er zo snel mogelijk iets aan doen."

Reactie
Zo gezegd zo gedaan. De gevaarlijke oversteek naar De Bosrand, waar Merel over schreef, is sinds gisteren aangepast. "Het is nu ruimer aangelegd waardoor je fatsoenlijk de bocht kan halen." Naast de aannemer probeert Merel middels haar brief ook de aandacht van medeleerlingen te trekken als ze deelnemen aan het verkeer. "Ik hoop dat scholieren zich eens aan de verkeersregels houden. Met zijn drieën of vieren naast elkaar fietsen kan echt niet. Nergens."

Almelo e.o.