Almelose markt weer terug op de oude plek: ‘De tijd vliegt hier voorbij’

VideoALMELO - De Almelose markt is weer terug op de oude plek in het stadshart. Hoe bevalt het de marktkooplieden?

De markt is weer teruggekeerd op het nagenoeg heringerichte Marktplein in Almelose binnenstad.
Volledig scherm
De markt is weer teruggekeerd op het nagenoeg heringerichte Marktplein in Almelose binnenstad. © Annina Romita

Er flaneert zaterdagmorgen een stoet over de stoep van de Marktstraat. Het hele gevolg van tien personen verkeert in de ban van hun mobieltjes, een opmerkelijk gezicht. „Meneer, kunt ons vertellen waar de markt is?”, vraagt er een. „Dat schijnt een van de attracties in Almelo te zijn.”

Een vingerwijzing is voldoende. Het gezelschap komt uit Gouda, ‘echte kaaskoppen’ zeggen ze, en ze verblijven met de familie een weekendje in Preston Palace. „Maar je wilt wel wat meer zien dan het zwemparadijs daar. Die markt ziet er mooi uit. Oh, is het allemaal net nieuw.” En ze sjokken verder met hun smartphone in de aanslag.

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.