Volledig scherm
Rechtbank in Almelo © Tubantia

Almelose moet zwartgemaakte
judoleraar smartengeld betalen

ALMELO - Een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur en het betalen van smartengeld en schadevergoeding. Die straf legde politierechter Ben Hendriks dinsdagmiddag op aan de 35-jarige Ghita T. voor smaad.

De Almelose had tot de zomer van 2016 een relatie met de judoleraar van haar kinderen. Nadat hij het uitraakte, zocht zij contact met dertien vrouwen rond haar vroegere geliefde.

Beschuldigingen

Met whatsappberichten en via de mail beschuldigde ze de judoleraar ervan verslaafd te zijn aan harddrugs, gedrogeerd les aan kinderen te geven, een vrouw zwanger gemaakt te hebben en in de steek te hebben gelaten.

Ghita T. raakte na de breuk zo ontdaan, dat ze met psychische problemen werd opgenomen in een kliniek van Dimence. De judoleraar moest, voor eigen rekening, de hulp van een psycholoog inroepen. Hij zei in de zitting de gang van zaken te betreuren.

Onterecht beeld

Volgens officier  van justitie Willem Pustjens moest het slachtoffer maandenlang vechten tegen een onterecht beeld van hem. Hij eiste een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur en het betalen van 1.000 euro smartengeld en 1.000 euro kosten voor de psycholoog. Politierechter Hendriks matige het smartengeld tot 750 euro.

  1. Inbreker bij Noabers in Hellendoorn is 31-jarige Almeloër
    update

    Uitbater uit Hellen­doorn bluft over mes en jaagt inbreker uit Almelo weg

    HELLENDOORN - De inbreker die zaterdagmorgen iets na negen uur door uitbater Dennis van Dam van Twents Ribhouse & Partycentrum Noabers op heterdaad werd betrapt is volgens de politie een 31-jarige Almeloër. De politie onderzoekt nog of deze man ook in verband kan worden gebracht met een insluiping in een schuur elders in Hellendoorn en de diefstal van ‘persoonlijke spullen’ uit de kleedruimte van het personeel van de lokale Albert Heijn.

Almelo e.o.