Volledig scherm
Ruud de Jong van The Shamrock en Proeflokaal België © Emiel Muijderman

Almelose ondernemer snapt niets van ‘krijtbordpolitie’

ALMELO - Het reclamebord dat Ruud de Jong, eigenaar van cafés The Shamrock en Proeflokaal België, voor de deur van zijn Ierse pub heeft staan, mag niet van de gemeente Almelo.

De ondernemer kreeg afgelopen week een brief in de bus, waarin hem vriendelijk doch dringend verzocht wordt het bord te verwijderen. Zo niet, dan volgt uiteindelijk een boete.

Biermerkbord
De Jong gebruikt een bord van een biermerk om bijvoorbeeld het menu van de dag aan te kondigen, in plaats van het door de gemeente beschikbaar gestelde bord. Hij handelt daarmee in strijd met de beleidsregel ‘reclameborden en uitstallingen’.

Een regel die hij niet snapt. „Het is speciaal voor de Grotestraat Zuid, we hebben ook allemaal dezelfde vuilnisbakken. Maar ik vind dat we ons moeten kunnen onderscheiden. Het moet geen eenheidsworst zijn.”

Betuttelend
En dat Almelo een ‘krijtbordpolitie’ heeft, vindt De Jong onbegrijpelijk en betuttelend. Het bord van het biermerk blijft dan ook gewoon staan, laat hij weten. Tot er een boete op de mat valt.

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.