Danseressen uit Almelo doen mee aan de show van André Rieu
Volledig scherm
PREMIUM
Danseressen uit Almelo doen mee aan de show van André Rieu © Gerrit Beunk

Almelose paren dansen drie weken voor André Rieu op het Vrijthof in Maastricht

ALMELO - Almelose dansparen zwieren drie weken lang voor en met publiek in show van André Rieu op Maastrichts Vrijthof. De 14.500 bezoekers komen uit de hele wereld. „We beseffen nauwelijks hoe bijzonder dit eigenlijk is.”

 1. Twee jaar na een verwoestende brand heeft Wijnand (85) zijn kruideniersmuseum in Almelo in ere hersteld: ‘Ik ben God heel dankbaar’
  PREMIUM

  Twee jaar na een verwoesten­de brand heeft Wijnand (85) zijn kruide­niers­mu­se­um in Almelo in ere hersteld: ‘Ik ben God heel dankbaar’

  ALMELO - Hij heeft de Tubantia van maandag 20 juli 2020 er nog eens bij gepakt. Daarin staat een groot artikel over de enorme brand in zijn kruideniersmuseum, in de vroege zondagmorgen van 19 juli 2020. ‘Vader in de Hemel sta ons bij’, staat er boven het verhaal. Twee jaar later heeft Wijnand Veenendaal (85) een suggestie voor de kop boven dit verhaal. ‘Vader in de Hemel heeft ons bijgestaan’.
 2. Torenhoge gasprijs jaagt Twentenaren naar houtkachels, ondanks de fijnstofkritiek: ‘Ze vliegen de winkels uit’
  PREMIUM
  Met poll

  Torenhoge gasprijs jaagt Twentena­ren naar houtka­chels, ondanks de fijnstof­kri­tiek: ‘Ze vliegen de winkels uit’

  WIERDEN/VRIEZENVEEN/DEN HAM - Terwijl het buiten 30 graden is, denk je niet direct aan een gezellig knappend haardvuur. Maar niets blijkt minder waar. Door de stijgende gasprijs kopen Nederlanders volop houtkachels, om het straks na de zomer niet koud te krijgen. Ondernemers in Twente klagen niet, want hun eigen schoorstenen roken er geweldig door.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.