Almelose postzegelfanaten: ‘Postzegels zijn net als vrouwen, je kan er niet van afblijven’

videoALMELO - In omliggende steden hebben ze moeite het hoofd boven water te houden. Ook het ledenaantal van Postzegelclub Almelo is de afgelopen jaren fors afgenomen. Toch trekt de vereniging nog altijd enkele nieuwe liefhebbers op de postzegelsoos.

Tussen september en april zitten ze iedere iedere derde donderdag van de maand in het buurthuis van woonzorgcomplex Buurstede, van 14.00 tot 16.00 uur. En niet voor niets. Ook donderdag diende zich weer een potentieel lid aan. Tot vreugde bij penningmeester Albert Zengerink. „Daarvoor zitten we hier namelijk.”

Kerngezond

Volgens Zengerink is de Almelose vereniging kerngezond. „Maar we zijn wel afgekalfd. We hebben nu nog 47 leden.” Ooit was dat anders. „We hebben al eens op 200 gezeten. Maar mensen worden ouder en daar komt niet al teveel voor terug. Een groot deel van de jeugd heeft er geen tijd en zin in.”

Te duur

Een van de redenen waardoor de interesse bij de huidige verzamelaars afneemt: „Landen geven teveel postzegels uit. Daardoor wordt het te duur voor verzamelaars die zegels van meerdere landen sparen.” Bovendien komen liefhebbers van ‘postfrisse’ zegels meer aan hun trekken: zegels die nooit verstuurd zijn. „Door de e-mail zijn er minder ‘gelopen’ zegels.”

Postzegelverzamelaar Jan Peter vat in bovenstaande video zijn liefde voor de postzegels samen. “Postzegels zijn net als vrouwen: je kan er niet van afblijven en je wil er toch aan blijven likken.”

Volledig scherm
Albert Zengerink, penningmeester van de Postzegelclub Almelo, bij de maandelijkse postzegelsoos in woonzorgcomplex Buurstede. © Ferry de Goeijen

Almelo e.o.