Volledig scherm
Directeur Elwin Groenevelt van Qredits. © Tubantia / Emiel Muijderman

Almelose Qredits begint avondschool voor ondernemers

ALMELO—Het Almelose Qredits begint een eigen opleiding om mensen klaar te stomen de eerste stappen te zetten naar het ondernemerschap.

De start is volgende maand in de bakermat Almelo, in Eindhoven en in Rotterdam. Het is de bedoeling dat later ook in andere steden de EigenBaas Avondschool wordt aangeboden. In Almelo, Eindhoven en Rotterdam werkt Qredits daarvoor nauw samen met het UWV, de betrokken gemeenten en de ROC's. Een klas bestaat uit maximaal vijftien deelnemers. Het lesprogramma, dat uit tien verschillende avonden bestaat, is gratis.

Van opleiding naar onderneming
De deelnemers kunnen hun eigen ondernemingsplan schrijven. Daarbij worden ze begeleid door docenten, ervaren ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven. Het is de bedoeling dat het ondernemingsplan na de opleidingsperiode ook daadwerkelijk wordt omgezet in een bedrijfje.

Al 8.000 ondernemers krediet
De betrokken starter kan voor financiering aankloppen bij Qredits. Qredits heeft de afgelopen jaren al 8000 ondernemers gefinancierd voor een totaalbedrag van 167 miljoen euro. De organisatie bestaat uit 55 vaste medewerkers en 650 vrijwillige coaches, die (beginnende) bedrijven met advies bijstaan.

Almelo e.o.