Corrie Steenbergen met enkele van haar afvalsieraden.
Volledig scherm
PREMIUM
Corrie Steenbergen met enkele van haar afvalsieraden. © Emiel Muijderman

Almelose raadsgriffier maakt sieraden van plastic: expositie in Enschede

ALMELO - Het best bewaarde geheim van de Almelose raadsgriffier Corry Steenbergen: ze maakt sieraden van afval. Vanaf morgen exposeert ze ermee in Enschede.. „Ik houd van plastic.”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. 5 vragen aan Joop Israël van Stolpersteine Almelo: diefstal, wie doet nou zoiets?
  PREMIUM

  5 vragen aan Joop Israël van Stolper­stei­ne Almelo: diefstal, wie doet nou zoiets?

  Herman ter Beek runde in de oorlogsjaren een speciaalzaak in vakkleding aan de Bornerbroeksestraat. Hij werd op 15 september 1941 gearresteerd en stierf op 6 oktober 1941 op 45-jarige leeftijd in vernietigingskamp Mauthausen De Stichting Stolpersteine Almelo eerde hem in 2020 met een gedenksteen. Woensdag wordt die ceremonie overgedaan. Waarom? Vijf vragen aan Joop Israël van de werkgroep Stolpersteine Almelo.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.