Volledig scherm
De parkeerterreinen van de Almelose Ruiterdagen zijn onbegaanbaar geworden

Almelose Ruiterdagen geteisterd door hevige regenval en blikseminslag

ALMELO - De vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen wordt geteisterd door extreme weersomstandigheden. Door de hevige regenval zijn parkeerterreinen onbegaanbaar geworden. De glasvezelverbinding, router en diverse computers hebben een blikseminslag niet overleefd.

Na de hevige regen van maandag waren de parkeerterreinen al lastig te berijden, maar dat kon met man en macht nog worden hersteld. De onweersbuien van donderdag veranderden het terrein echter in een racecircuit waar de gemiddelde organisatie van een autorodeo jaloers op is.

Oplossingen direct beschikbaar

Doordat er met de gemeente op voorhand al afspraken waren gemaakt worden auto's met trailers nu aan één kant van de Kolthofsingel geparkeerd. Vrachtwagens worden doorverwezen naar het Indiëterrein van Ter Steege Vastgoed. Particuliere auto's mogen bij de Atletiekvereniging SISU worden geparkeerd. Verkeersregelaars zullen hier de juiste plaatsen aanwijzen.

Blikseminslag

Naast de onbegaanbare parkeerterreinen werden door blikseminslag ook de glasvezelverbinding, router en diverse computers getroffen. Voor de computerproblemen heeft de organisatie van de Almelose Ruiterdagen zelf specialisten in huis die snel met oplossingen kwamen.

De organisatie biedt voor de overlast, die zoveel mogelijk beperkt wordt, haar excuses aan de buren aan. Verdere informatie en actuele parkeerinformatie is te vinden op www.almelose-ruiterdagen.nl.

Almelo e.o.