Volledig scherm
Leerlingen van De Toermalijn bezoeken Bolk in de Week van de Techniek. © Lenneke Lingmont

Almelose scholieren op bezoek bij 26 bedrijven

ALMELO - Bijna 1.100 leerlingen van Almelose basisscholen bezoeken deze week 26 bedrijven. Het is de Week van de Techniek.

Leerlingen van De Toermalijn, basisschool voor speciaal onderwijs, zijn woensdagochtend te gast bij Bolk Transport. Het enthousiasme straalt er vanaf als de leerlingen een voor een plaats mogen nemen in de cabine van een grote Bolkvrachtwagen. Ze klimmen er in, waarbij wel opvalt dat het erg hoog is. En dat de stoel goed meeveert.

Ingmar Busscher van Bolk begeleidt de kinderen en vertelt hen meer over het bedrijf. Over de grote transporten met vrachtwagencombinaties van wel 35 meter lang, met biertanks onderweg naar het Ierse Dublin. En over de technische aspecten, zoals het systeem waarmee op het Almelose hoofdkantoor op een kaart te zien is waar in heel Europa alle vrachtwagens rondrijden.

Net als bij Bolk tonen 25 andere bedrijven in Almelo en omgeving deze week wat ze allemaal doen, vooral op gebied van techniek. Om kinderen alvast warm te maken voor een technisch beroep.

Almelo e.o.