Volledig scherm
De leerlingen moeten er hard aan trekken, maar winnen wel van hun docenten. © Christian van der Meij

Almelose scholieren roeien sneller dan hun leraren

ALMELO - Wie is er in de boot het snelste? Docenten of leerlingen? Daar ging het zaterdag om bij de roeiwedstrijden van de Twentse Roeivereniging Amycus in het Twentekanaal bij Almelo. Het werd een feestje op het water.

Scholieren winnen
Scholieren en docenten van het Pius X College in Almelo namen het zaterdag tegen elkaar op bij een nieuwe roeiwedstrijd in Almelo. De Almelose roeivereniging noemt deze wedstrijd ‘Teachers against students’. De leerlingen bleken sneller dan hun leraren te zijn op het water van de Almelose zijtak van het Twentekanaal. Onder gejuich van familie en vrienden kwamen ze over de finish.

„We hopen dat volgend jaar ook andere middelbare scholen zoals het Noordik en Erasmus meedoen. Dan krijgen we nog meer competitie”, zegt voorzitter Peter van Kesteren van Amycus.

Feestje op het water
Hij is ook tevreden over de nieuwe Bridge to Bridge race, een andere roeiwedstrijd die Amycus dit jaar voor het eerst organiseert. „Een mooi feestje op het water”, vindt Van Kesteren. „We hebben roeiploegen uit het hele land en de sfeer is geweldig. Het weer? We hebben vandaag één felle bui gehad, maar nu schijnt de zon. Perfect roeiweer!”

Met de nieuwe activiteiten hoopt Amycus jongeren enthousiast te maken voor het roeien.

Volledig scherm
Familie en vrienden moedigen de leerlingen en docenten aan. © Christian van der Meij

Almelo e.o.