Volledig scherm
PREMIUM
© Lars Smook

Almelose volkswijk werd wakker met een dreun: 'Ik zat rechtop in bed'

ALMELO - Het is dinsdagochtend 05.00 uur. In het pikkedonker schrikt het Nieuwstraatkwartier met een paar enorme dreunen wakker. Op meerdere plekken in de Almelose volkswijk blazen arrestatieteams met explosieven de voordeuren uit de huizen. "Ik zat rechtop in bed."

Buurtbewoners komen rond half zes langzaam de straten op om poolshoogte te nemen. In de Nieuwstraat zijn kort daarvoor arrestatieteams met hulp van defensiespecialisten drie woningen binnen gevallen. Bij nummer 162 is de deur eruit geblazen. De dreun doet in de buurt denken aan de plofkraak bij de Albert Heijn in de straat, twee jaar geleden. Van het bewuste huis bleven geregeld alle rolluiken dag en nacht hermetisch naar beneden. Nu ligt het metalen gordijn van de deur in gruzelementen op straat. Aan de gevel hangen twee 'bewakingscamera's', die door de politie pal voor de inval zijn afgeplakt. Niet veel later is de Turkse bewoner met een zak over het hoofd afgevoerd.

  1. Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater
    PREMIUM
    ONS DNA

    Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater

    ALMELO - Aanloop hebben Bert en Wil Nakken altijd wel. Vooral in zonnige tijden, wanneer hun planten kleurrijk staan te schijnen en moeiteloos de hele wijk opvrolijken. Het is dan ook een voor deze contreien onalledaagse vegetatie die ze in hun tuin bijeen hebben gebracht. Bananenbomen, agaves, palmen – hoe lang is het nog maar geleden dat van deze planten werd gezegd dat ze zo hoog op de Almelose breedtegraad niet konden groeien?

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.