Volledig scherm
© Toma Tudor

Alsnog diploma voor gedupeerde ROC-studenten

ALMELO - Vijf van de zes ROC-studenten die in februari een dag voor hun diploma-uitreiking te horen kregen dat ze toch niet geslaagd waren, hebben dinsdag alsnog hun diploma ontvangen. Ze kregen van het ROC een feestelijke uitreiking, net als andere leerlingen die slagen.

De studenten Dienstverlening en Gastvrijheid kwamen in februari in het nieuws, omdat het ROC een fout had gemaakt met hun Nederlands-examens.

Te vroege felicitatie
Het zestal werd door de school alvast gefeliciteerd met hun slagen, maar een dag voor de diploma-uitreiking trok de school dit in. Het ROC erkende dat zij een fout hadden gemaakt, maar hoe vervelend dit ook was, de studenten moesten het Nederlands examen over doen.

Dit is inmiddels achter de rug en vijf van de zes studenten hebben het examen volbracht en daarmee hun diploma behaald. Een leerling deed gisteren een herkansing.

Netjes
„We hebben het netjes afgehandeld”, vindt ROC-woordvoerder Els van Riel. „Dat kregen we ook terug van de studenten. We zijn telkens goed in gesprek gebleven.”

Tegemoetkoming
De gedupeerde studenten kregen naast hun diploma van de school ook een tegemoetkoming van 350 euro per persoon voor het ongemak.

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.