Volledig scherm
Wethouder Johan Andela Foto Lars Smook

Andela was niet vrij over Cogas te spreken

ALMELO - De Almelose gemeenteraad zal naar verwachting op korte termijn de geheimhouding over de eventuele verkoop van aandelen Cogas opheffen.

Zoals gemeld verklapte wethouder Johan Andela zaterdag dat die verkoop tien miljoen euro zou kunnen opleveren. Het door Andela genoemde bedrag is nieuw.

De uitlatingen van Andela komen hem op forse kritiek te staan van de oppositiepartijen. Vandaag, in de eerste vergadering over de Voorjaarsnota, komt dit onderwerp ook aan de orde.

Dat er sprake is van een op handen zijnde verkoop van Cogasaandelen is trouwens al maanden bekend. Toch, zo zegt raadsgriffier Corrie Steenbergen, is het feit dat in maart daarover een artikel in De Twentsche Courant Tubantia stond, onvoldoende om de geheimhouding te verbreken. Dat kan volgens haar alleen bij raadsbesluit.

Volgens Steenbergen hebben raadsleden op voorstel van het college van burgemeester en wethouders geheimhouding beloofd over alle schriftelijke stukken en ook de verdere inhoud van de destijds besloten raadsvergadering. Dat heeft te maken met de strategische informatie die gegeven is. Die geheimhouding geldt volgens haar ook voor het college.

Probleem in het geval van Cogas is dat de periode waarover die geheimhouding uitstrekt erg lang is, namelijk maanden. „Als het zo lang duurt dan ga je soms denken dat iedereen het al weet.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.