Volledig scherm
Frozen-hoofdrolspelers lezen voor © Eigen foto

Anna en Elsa van bioscoophit Frozen lezen voor tijdens Winters Almelo

ALMELO - De binnenstad  is komend weekend weer ondergedompeld in kerstsfeer. Met optredens en ander vermaak voor jong en oud.  Het organiserende Almelo Events verwacht duizenden bezoekers tijdens Winters Almelo.

Dit jaar geen Betlehem Boulevard in Almelo. Niettemin is het centrum van Almelo komende zaterdag en zondag een grote kerstmarkt. Op verschillende plekken staan kraampjes, zoals de Koornmarkt, dat voor de gelegenheid omgedoopt is in  Kerstplein. Onder een ‘reusachtige’ kerstboom wordt een podium gebouwd voor voor optredens van onder meer ’t Koortje. Kinderen kunnen zich vermaken in een draaimolen. 's Middags zijn er voorleessessies door het duo Anna & Elsa, hoofdrolspelers uit de populaire film Frozen.

Op het vernieuwde Marktplein is op beide dagen een sprookjestuin, met onder andere Sneeuwwitje en de zeven dwergen. De christelijke oratorium vereniging Wilhelmina verzorgt er optredens. Dat gebeurt zondag ook in de Grotestraat. 

Hoogtepunt van Winters Almelo is, volgens de organisatoren, de kerstparade door de binnenstad. Een feestelijke en kleurrijke lange stoet met 55 personages uit Disneyverhalen. Zo zal Assepoester in een koets meerijden, Mickey en Minie Mouse, Donald Duck, Winie de Poeh en Alice in Wonderland. Kinderen kunnen 's middags tijdens speciale sessies op de foto met Disneyhelden. In voorgaande jaren bleek de parade een succesnummer.  De route staat op de website www.almeloevents.nl.

Naast Winters Almelo is er op zondag 15 december de traditionele kerstmarkt in de aangrenzende Doelenstraat. Een week later, op zaterdag 21 december - vormt het centrum het decor van de vierde editie van het Kerstkorenfestival. Ook dat is een onderdeel van Winters Almelo.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.