Volledig scherm
Inpakken van kerstpakketten van de stichting Nomen Nescio voor mensen die in nood verkeren. © Robin Hilderink

Anonieme noodhulp voor en door Almeloërs

ALMELO - De stichting Nomen Nescio biedt al meer dan vijftien jaar hulp aan mensen uit Almelo die in nood zitten. Zonder te vragen hoe dat nu eigenlijk komt.

De economie mag dan langzaam maar zeker weer aantrekken, lang niet iedereen profiteert daarvan. Zo is de groep mensen die in de schulden raakt groeiende, merken ze onder meer bij Almelo Sociaal, de koepelorganisatie die de belangen behartigt van sociaal-economisch kwetsbare mensen. Zo zijn er nieuwe groepen die financieel tussen wal en schip dreigen te vallen, waaronder veel zzp'ers.

Wasmachine
Waar reserves ontbreken, kan een relatief kleine tegenvaller als een kapotte wasmachine al gauw grote gevolgen hebben. Voor een bijstandsmoeder met kleine kinderen bijvoorbeeld. Zoals ook het ontbreken van een fiets mensen flink kan beperken.

Noodgevallen
Voor dat soort acute noodgevallen is er in Almelo de stichting Nomen Nescio die mensen in nood in materiële zin steunt. Dat gebeurt in de anonimiteit. "Het gaat niet om ons, maar om wat we doen. We hoeven niet elk jaar met een cheque op de foto in de krant", vertelt de voorzitter, die geheel in lijn met de uitgangspunten van de stichting liever niet met zijn naam in de krant wil.

Almelo e.o.