Volledig scherm
De ‘artist impression’ van de nieuwbouw rond het AOC. In de laagbouw komt een praktijkcentrum, waar alle praktijkonderdelen van de groenschool bijeen worden gebracht. afbeelding SP Architecten

AOC krijgt ‘hectisch, sprankelend en actief’ praktijkcentrum

ALMELO Het AOC gaat verbouwen. Voor het oude pand aan de Bornerbroeksestraat komt laagbouw voor het praktijkonderwijs.

Het ontwerp van de nieuwbouw van het AOC aan de Bornerbroeksestraat 348 is klaar. Rond het bestaande gebouw van de MBO/VMBO groenschool komt 1200 vierkante meter laagbouw. Schots en scheef staande palen moeten de laagbouw een hectische indruk geven. „Het moet een levendige, sprankelende, actieve, bedrijvige sfeer uitstralen”, vertelt directeur Tom Lucassen. Er komt namelijk een praktijkcentrum in de nieuwbouw. „We willen al onze praktijkonderdelen hier bij elkaar brengen. Er komt een ‘eenheid dier’ - dat is alles wat met dierverzorging te maken heeft en een ‘eenheid plant’ - dat is alles wat met aanleg van groen, bestrating en onderhoud te maken heeft.” Ook komt er praktijkruimte voor het verwerken van agrarische producten voor de levensmiddelenindustrie. Er komt een praktijklokaal voor bloemschikken, met een kleine winkel voor consumenten, ‘uiteraard niet om te concurreren met bloemisten’. Verder zal er de mogelijkheid zijn om stekjes te kweken in een soort wintertuin. Een deel van het dak is dan ook van glas - dat deel zal als kas gaan fungeren. Omdat de laagbouw om het oorspronkelijke gebouw heen wordt gebouwd, zal het ‘nieuwe gedeelte een eenheid vormen met het eerdere bebouwing’.

De nieuwbouw moet rond december klaar zijn. De school zoekt nog naar een projectontwikkelaar. „Volgende week hopen we eruit te zijn.”

Hoe duur het bouwproject gaat worden, kan Lucassen niet zeggen. „Het wordt in ieder geval een getal met zes nullen.” Het ontwerp is van SP Architecten uit Waddinxveen.

Almelo e.o.