Volledig scherm
Asbestsaneerders in actie, in april van dit jaar bij V&D pand © Frans Nikkels

Appartementen in oude V&D Almelo razend populair

ALMELO - Er is veel animo voor wonen in het voormalige V&D pand, een historische plek in hartje binnenstad. Hoewel de appartementen nog in aanbouw zijn, is al meer dan de helft van het ‘Warenhuis’verhuurd.

Een onlangs gehouden open huis trok maar liefst vierhonderd mensen die belangstelling toonden voor de bouw van de appartementen in het voormalige pand van V&D. En het bleef niet alleen bij kijken, het leverde volgens woordvoerster Janine Verhoef van woningcorporatie Beter Wonen ook meteen een aantal nieuwe huurders op. Volgens de planning wordt het complex pas eind dit jaar opgeleverd, maar inmiddels zijn al 23 van de in totaal 30 appartementen verhuurd.

Beter Wonen is daar tevreden mee, zegt Verhoef. „We koersen er bij dit project op dat verhuur nu al plaatsvindt, dan kunnen mensen namelijk nog naar eigen smaak de keukenkleur en dergelijke uitzoeken. We zijn dus blij dat het nu al voor een groot deel verhuurd is. Bewoners leren elkaar nu vooraf al kennen tijdens deze open dagen. Dat schept ook een band, en dat is goed voor de buurt.”

Almelo e.o.