Volledig scherm
stadhuis Almelo © Lenneke Lingmont

Arjen Gerritsen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Almelo

ALMELO - Arjen Gerritsen is door de Almelose gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van Almelo. Hij is sinds 2007 burgemeester van De Bilt en is onder andere oud-wethouder van Wierden. Gerritsen volgt Jon Hermans - Vloedbeld op, zij is burgemeester van Almelo sinds 2009.

Twentse roots
Gerritsen is geboren in Enter. De nieuwe burgemeester studeerde fiscale economie aan de toenmalige Hogeschool Enschede Daarna was hij jarenlang actief in de Wierdense politiek voor de VVD. Hij was van 1998 tot en met 2002 wethouder in dezelfde gemeente. Vervolgens stapte hij over naar het Groningse Haren, waar hij tot 2007 actief was als burgemeester.

Benoeming
Op grond van de aanbeveling van de Almelose raad, doet de minister van Binnenlandse Zaken een voordracht voor aan de ministerraad. Na instemming van de ministerraad benoemt de koning Gerritsen dan definitief.

Verbindend boegbeeld
‘Met Arjen Gerritsen hebben we het verbindende boegbeeld dat Almelo zoekt, met wortels en bestuurlijke ervaring in Twente’, aldus Arjen Maathuis, gemeenteraadslid namens de VVD en voorzitter van de vertrouwenscommissie. De commissie acht hem het meest geschikt om de stad samen met de andere wethouders te besturen.

Gerritsen zal naar verwachting dit najaar worden geïnstalleerd en zal dan de derde opeenvolgende burgemeester van VVD-huize te zijn in de waterstad. Voor de huidige burgemeester Hermans, was Menno Knip burgemeester in Almelo.

Vereerd
Gerritsen geeft zelf op Twitter aan 'vereerd en heel gelukkig te zijn' met het vertrouwen dat de gemeenteraad van Almelo in hem heeft.

Volledig scherm
Arjen Gerritsen © Gemeente Almelo

Almelo e.o.