Volledig scherm
De eerder dit jaar overleden Peter Koekebakker met zijn honden in betere tijden.

Asiel van overleden Almeloër Peter Koekebakker moet uitkijken naar andere plek in Spanje

ALMELO/LA LINEA - Het asiel van de eerder dit jaar overleden Almeloër Peter Koekebakker in de Spaanse plaats La Linea moet toch verhuizen naar een andere locatie. Ondanks maandenlange discussies met de grondeigenaar en de gemeente is de betrokken organisatie Animal In Need er niet in geslaagd om de huidige plek in eigendom te krijgen. 

Irma Neijman van Animal In Need had in juli van dit jaar al weinig positiefs te melden over de grondeigenaar en die mening is er niet beter op geworden. „Hij heeft die grond achter onze rug om verkocht, terwijl wij nog met hem in onderhandeling waren.” De gang van zaken verdient geen schoonheidsprijs, meent ze. „Gelukkig hebben we nu wel twee andere stukken grond op het oog, in de nabije omgeving van het asiel.”

Koekebakker

Oud-Almeloër Peter Koekebakker redde jarenlang vele honden en andere dieren van barre thuissituaties en het straatleven. Hij bracht de dieren onder in het opvangcentrum. Zijn collega’s blijven het werk ook na zijn overlijden onverminderd uitvoeren. „We hoeven er niet direct weg”, zegt Neijman. „Als je in Spanje ergens lange tijd je werk doet, krijg je per jaar dat je er zat, een maand de tijd. Dus we hebben ongeveer anderhalf jaar de tijd om wat anders te zoeken. De nieuwe grondeigenaar lijkt daar gelukkig weinig moeite mee te hebben. Hij heeft ons nog niet gesommeerd om te vertrekken. Al kijken we nu wel verder.”

Daarbij krijgt de organisatie medewerking van de gemeente. „Hoewel het tempo ontzettend traag ligt. De halve zomer hebben we ondanks herhaaldelijke verzoeken niets van de overheid in La Linea gehoord. Maar we weten inmiddels dat ze ermee bezig zijn.”

Twee opties

Op dit moment zijn er twee opties. „Als we een stuk grond weten te bemachtigen, zijn we er nog niet. Eén van die stukken grond is rotsgebied, dus dat kost veel tijd en geld om te egaliseren en er riolering en waterleiding aan te leggen. Het andere stuk is duurder, maar al wel beter geschikt voor bouw. Wat de uitkomst ook is, we gaan onze activiteiten hoe dan ook voortzetten.” 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.