Sisu pleegt groot onderhoud aan de atletiekbaan. Deze foto met vrijwilligers Thomas Mijnders en Henk Meenhuis is van enkele jaren terug.
Volledig scherm
Sisu pleegt groot onderhoud aan de atletiekbaan. Deze foto met vrijwilligers Thomas Mijnders en Henk Meenhuis is van enkele jaren terug. © Lars Smook

Atletiekclub Sisu in Almelo schrapt een discuskooi

ALMELO – Bij atletiekvereniging Sisu aan de Kolthofsingel in Almelo is de grote schoonmaak begonnen. Een van de discuskooien zal daarbij verdwijnen.

De atletiekbaan ligt er strak bij. Maar het kan strakker. Want het is tijd voor groot onderhoud. De afgelopen weken is eigenaar gemeente Almelo al bezig geweest om een deel van het onderhoud uit te voeren. 

Keuring

Aanleiding was mede de driejaarlijkse keuring op gebied van veiligheid. Daaruit kwam in ieder geval dat de kooien voor het werpen van discussen niet meer aan de eisen voldeden. De kooi aan de kant van de kantine wordt daarom vervangen. De andere kooi, die iets verderop staat, zal verdwijnen. „Twee kooien is een beetje overkill” zegt voorzitter Remco Platenburg. „Dat zijn enorm dure dingen”.

Grasmat

Verder bestaat het onderhoud uit het reinigen van de baan en het opknappen van de grasmat op het binnenterrein. Dat was sowieso nodig volgens Platenburg omdat de twee gortdroge zomers hun sporen hebben achtergelaten. De gemeente is daar de afgelopen tijd al bezig geweest.

De zandbakken voor de verspringers en de gravelbak voor de kogelstoters worden ook aangepakt. Die worden opgehoogd en nieuw geëgaliseerd. Ook worden sommige delen van de goot aan de binnenkant van de baan vervangen.

Driehonderd

De driehonderd leden tellende atletiekvereniging is momenteel voor alle activiteiten gesloten. Dat wil niet zeggen dat de sport stil ligt, zegt Platenburg. „De lopers trainen nu in hun eigen tijd. Trainers zorg voor extra schema’s. Dat kan prima. Speer- en discuswerpen kan nu even niet. Dat doe je niet makkelijk in je achtertuin.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.