Volledig scherm
© GinoPress

Auto gestolen van Almelose ondernemer in dezelfde nacht als uitbraak grote brand Ommen

OMMEN - Er zijn veel aanwijzingen die wijzen op brandstichting voor de brand in de nacht van dinsdag op woensdag in een bedrijvenpand in Ommen.

Zo mist Rick Hulshof van occasiondealer Hulshof Automotive een auto uit zijn bedrijf, een Opel Vectra. ,,Die moet zijn gestolen voordat de brand uitbrak", vertelt de ondernemer uit Almelo. ,,Hij is vanochtend teruggevonden op een weg vlak achter het nieuwe bedrijventerrein de Rotbrink." De politie heeft bevestigd dat op een doodlopende weg vlakbij de oprit naar de N348 een auto is aangetroffen die vermoedelijk betrokken is bij de brand.

Bestelwagens
Ook opvallend is dat kort geleden in het centrum van Ommen met een week ertussen, twee bestelwagens zijn afgebrand op nagenoeg dezelfde plek aan de Baron Bentinckstraat. Daarnaast is bijzonder dat de afgelopen weken op het bedrijventerrein de Strangen een auto en twee aanhangers gestolen.

Hulshof is eind augustus bovendien gedupeerd doordat onbekenden zes auto's op zijn bedrijf bekrasten, een daarvan in de vorm van een hakenkruis. Eerder dit jaar werd op het voormalige bedrijf van Hulshorst in Geesteren tot twee maal toe een wagen vernield door die te bekrassen met een scherp voorwerp. Ook in een van die gevallen was er sprake van een hakenkruis in de lak.

Burgemeester Mark Boumans van Ommen vindt het te vroeg om deze zaken aan elkaar te koppelen.,,Dat moet onderzoek uitwijzen."

Almelo e.o.