Volledig scherm
Voorlopig gaan er nog geen auto's door de Grotestraat Zuid © Emiel Muijderman

Auto's later door Grotestraat in Almelo na protest

ALMELO - De pilot om auto’s weer toe te staan in de Grotestraat Zuid is uitgesteld na protest van eigenaar winkel Henk ter Horst en Beter Wonen.


De eerste auto’s zouden half augustus weer door de Grotestraat Zuid moeten rijden, maar dit wordt minstens een maand later. Er komt half augustus eerst een gesprek tussen de gemeente Almelo en de tegenstanders van dit plan.

Patrick Meulenbelt, eigenaar van Henk ter Horst ziet het helemaal niet zitten, weer verkeer door de Grotestraat Zuid in het gedeelte tussen de Bavinkstraat en de Hofkampstraat. „De voorstanders stellen dat er minder leegstand komt als er weer auto’s door de straat rijden. Meer mensen, meer levendigheid. Maar het zijn alleen passanten”, verwacht Meulenbelt. Want, vraagt hij zich af, waar moeten die mensen hun auto dan neerzetten? „Er komen maximaal tien parkeerplaatsen. Die zullen altijd bezet zijn. Kijk maar naar de parkeerplaatsen voor de Bolletjewinkel. Die staan altijd vol met auto’s van vergunninghouders.”

Ook Beter Wonen, de woningcorporatie die diverse appartementen heeft in dit deel van de binnenstad, ziet de pilot niet zitten. Bewoners zouden geen behoefte hebben aan rijden door de Grotestraat Zuid. Bovendien zorgt het voor extra verkeer voor hun woningen.

Het was de bedoeling dat de nieuwe parkeervakken en borden in de week van 8 augustus geplaatst zouden worden en gelijk daarna de proef zou beginnen. Dat heeft de gemeente uitgesteld in afwachting van het gesprek.

Almelo e.o.