Auto’s werden opgengebroken.
Volledig scherm
PREMIUM
Auto’s werden opgengebroken. © Thinkstock

Autokraker (27) in Almelo bedreigt achtervolgers met neppistool, maar ze pakken hem alsnog

ALMELO - Op rooftocht door Almelo brak de 27-jarige A. ’s nachts auto’s open. Totdat hij gepakt werd door buurtbewoners. A. richtte op hen een wapen. Nep, maar griezelig echt. Dat boeide de achtervolgers niet en ze pakten hem. Op de Almelose rechtbank dinsdagmorgen werd de bedreiging met het ‘balletjespistool’ A. zwaar aangerekend.

 1. Op deze twee locaties gaat Twenterand vluchtelingen uit Oekraïne opvangen in stacaravans: ‘Op redelijke afstand van woningen’
  PREMIUM

  Op deze twee locaties gaat Twenterand vluchtelin­gen uit Oekraïne opvangen in stacara­vans: ‘Op redelijke afstand van woningen’

  Twenterand vangt, over enkele weken, 82 Oekraïners op in chaletparken. De achttien stacaravans komen op twee locaties te staan: aan de Sportlaan in Vriezenveen en op camping De Blekkenhorst in Den Ham. Nadat Twenterand dinsdag akkoord ging met een budget van 2 miljoen euro, gaat dat nu met stoom en kokend water. „In een weiland, op redelijke afstand van woningen”, zegt burgemeester Hans Broekhuizen.
  Vriezenveen, Den Ham
 2. Enschedese psycholoog werd ‘stapelverliefd’ op cliënte, nu is hij geschorst: ‘Moet de consequenties aanvaarden’
  PREMIUM

  Enschedese psycholoog werd ‘stapelver­liefd’ op cliënte, nu is hij geschorst: ‘Moet de consequen­ties aanvaarden’

  Bijna zeven jaar geleden werd een gezondheidszorgpsycholoog uit Enschede ‘stapelverliefd’ op een cliënte. Hij verbrak zijn relatie, ging na de behandeling voor haar, maar dat liep niet goed af. Jaren later diende zij een tuchtklacht in, tegen hem. Nu is hij geschorst, vanwege grensoverschrijdend gedrag. „Het is een zwarte periode in mijn leven geweest.”
  Enschede

In samenwerking met indebuurt Almelo