Aziz uit Almelo nog deze maand naar Tweede Kamer voor zieke buurvrouw

VideoALMELO - Aziz Koca uit Almelo vertrekt dinsdag 25 september op zijn driewieler naar Den Haag. Hij wil handtekeningen aanbieden aan leden van de Tweede Kamer en onderweg geld ophalen. Zijn doel: zorgen dat chronische lyme wordt erkend.

Koca doet dat voor zijn buurvrouw Lisa de Vries Sousa Aniceto, mede-oprichter van Stichting Ziekenhuis Chronische Lyme. Die stichting wil uiteindelijk met het geld dat bij de stichting binnenkomt een behandelprogramma voor chronisch lymepatiënten opzetten. Naast de handtekeningen die Koca onderweg ophaalt, worden er ook digitaal handtekeningen verzameld via de website Lymedatblijftplakken.com

Wederdienst 

Zelf hielp Lisa de Vries Sousa Aniceto haar buurman Koca nadat die werd getroffen door een CVA, een ongeluk in de hersenen. Dat is bijna vijf jaar geleden. Op zijn driewieler komt Koca vooruit, dankzij de kracht in zijn (rechter)been en door de elektrische trappers.

Volledig scherm
Aziz Koca - op zijn driewieler - en buurvrouw Lisa de Vries Sousa Aniceto. © Emiel Muijderman
  1. Als wij Almeloërs er een selfie mee willen maken, is het goed
    PREMIUM
    COLUMN

    Als wij Almeloërs er een selfie mee willen maken, is het goed

    Het meest indrukwekkende kunstwerk dat ik in New York heb gezien, is het grote vierkante National September 11 Memorial om de ellende van 9/11 te herdenken. In Rio hoop ik nog ooit het gigantische Christus de Verlosser beeld in het echt te mogen zien. Dichterbij huis kennen we in ons land De Dam, waar dagelijks drommen toeristen samenklonteren voor selfies. Hipper zijn de letters ‘I Amsterdam’, die overigens onlangs in opspraak kwamen omdat een gemeenteraadslid in onze hoofdstad vond dat dit symbool voor massatoerisme verwijderd moest worden.

Almelo e.o.