Volledig scherm
Foto: Charel van Tendeloo

Banier vraagt subsidie voor Egbertuskerk

ALMELO - Pinkstergemeente De Banier vraagt de gemeente Almelo om subsidie, als bijdrage in een verbouwing van de Egbertuskerk.

De Banier wil de kerk eventueel kopen van Woningstichting St. Joseph Almelo (STJA), maar hikt aan tegen de noodzakelijke verbouwingskosten.

De kerk op de hoek van de Bornerbroeksestraat en Brouwerijstraat moet aan de buitenzijde gerestaureerd worden en van binnen geschikt gemaakt voor gebruik door de Pinkstergemeente. De kosten daarvan worden door de geloofsgemeenschap geschat op zo’n 1,25 miljoen euro.

Het college van burgemeester en wethouders heeft inmiddels afwijzend gereageerd op het subsidieverzoek. B en W zeggen dat de subsidieregeling voor monumenten door de gemeenteraad is ingetrokken, maar dat daar sowieso maar 6.700 euro per jaar in zat.

Ook andere mogelijkheden voor financiële steun voor De Banier sluit het college uit. „De financiële situatie van de gemeente Almelo laat een bijdrage aan dit project op dit moment niet toe”, aldus het college.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.