Volledig scherm

Bank ter ere van Wubbo Ockels binnenkort geplaatst

ALMELO - De spaceshuttlebank ter ere van de in Almelo geboren Wubbo Ockels wordt in mei of juni geplaatst. De bank komt op de brug over de Aa in de Grotestraat.

Ockels schrijft in een brief aan de gemeente dat hij vereerd is door het initiatief om een bank voor hem te maken. Hij heeft inmiddels het ontwerp gezien. „Ik vind het mooi met een duidelijke uitstraling naar mijn missie. Ik ben ook blij met het gebruik van duurzame materialen en de ledverlichting”. Hij geeft ook aan de bank graag in gebruik te komen nemen als die er eenmaal staat.

In april vorig jaar besloot de gemeente dat de bank er moest komen. Inmiddels heeft het industrieel ontwerpbureau Dyntec een een zitbank ontwikkeld die gebaseerd is op het ontwerp van een spaceshuttle.

Op de bank komen tientallen lichtpuntjes die sterren moeten voorstellen. De benodigde energie om ze te laten branden komt uit zonnecellen die als een spaceshuttleneus deel uit maken van de bank. Bij de bank zit ook een hendel waar kinderen aan kunnen draaien. Hoe harder ze draaien, hoe meer licht er uit de elementen komt. Die elementen vormen samen de letter W.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.