Volledig scherm
© Kevin Sand / News United

Basisschooldirecteur Almelo moet met emmer water achter plassende leerlingen aan

ALMELO - Volwassenen kunnen de kleine en grote boodschap nog wel even ophouden, maar van kinderen kan je dat niet vragen. Paul Paalhaar, directeur van basisschool St. Egbertus aan de Sluiskade Zuidzijde, is daarom niet te spreken over de werkwijze van Vitens.


De laatste maanden ging volgens Paalhaar ten minste vier keer het water eraf. Ook maandag konden leerlingen eigenlijk niet naar de wc, omdat er door een leidingbreuk tijdelijk geen stromend water was. „Maar kinderen houden dat niet op”, zegt Paalhaar. „Als ze moeten, dan moeten ze.”

Niet de eerste keer
In Almelo zaten door een geknapte leiding in de Prins Hendrikstraat maandag zo’n veertig woningen zo’n twee uur zonder water, bevestigt een woordvoerder van Vitens. Hij erkent dat het niet de eerste keer is; de afgelopen weken is Vitens ten minste drie keer in het centrum geweest voor een geknapte leiding of voor werkzaamheden als gevolg ervan.

Ongemak
Wanneer werkzaamheden door Vitens wel werden aangekondigd, was dit pas vlak voor deze uitgevoerd werden, waardoor de school niets anders kon dan roeien met de riemen die het heeft. Want ouders drie dagen van tevoren vertellen dat de school dicht is, kan ook niet. „Het zorgt niet zozeer voor grote problemen, wel voor ongemak”, zegt Paalhaar. „Ik of de conciërge gaat dan met een emmer water, die we van tevoren klaarzetten, langs de wc’s. Om ze op die manier toch door te spoelen. Dat lijkt toch nergens op?”

Klachtenformulier
Hij heeft erover met Vitens gebeld. „Ik moest maar een klachtenformulier invullen. Maar daar gaat het me niet om. Een volwassene kan een toiletbezoek plannen, onze 130 leerlingen niet.”

Vitens houdt in de gaten hoe de leidingen het houden en noemt de situatie voor bewoners en de school ‘ongelooflijk vervelend’.

Almelo e.o.