Volledig scherm
battje © Lucy Boers

Battje uit Almelo is nu jongste politiehond met diploma en mag naar Friesland

ALMELO - Feest voor de bekendste politiehond uit Twente. "Battje nu echt officieel politiehond!" zo meldt de politie Almelo trots op Facebook.Met twee jaar en twee weken is de herder de jongste politiehond met een diploma.  

Battje en zijn begeleider moesten donderdag op voor het certificaat en hebben het gehaald. ,,Battje heeft het geweldig gedaan, het diploma is dan ook officieel binnen! Vanaf nu is hij een echte politiehond en zal hij ook mogen worden ingezet tijdens de dienst", aldus de politie. 

Battje mag met diploma op zak zijn werk gaan doen in Friesland. Het afgelopen jaar was hij in training in Noord-Holland. In september keerde hij even terug op het oude nest. 

Kinderboek

Dat was ter gelegenheid van de presentatie van Battje en de Bandenprikker, een kinderboek van schrijfster Simone Foekens uit Almelo. Zoals de titel verraadt speelt Battje een belangrijke rol in de opsporing van de onverlaat die in een Twents dorpje banden van auto’s lek prikt.

In het echt was de jonge herdershond  toen nog niet zover. Maar baasje Simke Nettinga, hoofdagent bij de politie Noord Holland, voorzag al dat Battje snel zou afstuderen: “Hij is echt een fijne hond, hij werkt graag voor je en is leergierig.” 

Almelo e.o.