Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Bedrijf uit Almelo wil kunstgras schoonvegen met borstelmachine

ALMELO - Directeur André Trip van het bedrijf Grootgroener uit Almelo denkt een oplossing te hebben voor het verwijderen van korrels van gemalen autobanden op kunstgrasvelden. Hij heeft een borstelveegmachine besteld.

Groenbedrijf Grootgroener uit Almelo, dat zich onder andere richt op onderhoud van natuurgrasvelden, denkt daarmee handig in te kunnen spelen op de onrust die bij diverse voetbalclubs is ontstaan.

Ophef
De discussie over zogeheten rubbergranulaat, dat vaak van oude autobanden is gemaakt, laaide onlangs op door het tv-programma Zembla. Dat wees op de gevaren voor de gezondheid van sporters.

Borstelveegmachine
Directeur van Grootgroener, André Trip, weet al wat de conclusie van het aanvullend onderzoek zal zijn. "Ze zullen voorstellen voor nieuwe velden geen rubberkorrels meer te gebruiken en bestaande velden binnen een jaar of vijf rubbervrij te maken. Tenminste, dat verwacht ik. Daarom heb ik een borstelveegmachine besteld. Die wordt normaal gebruikt voor het schoonmaken van wegen, maar ik denk dat je met die machine ook korrels uit kunstgras kunt halen. Eventueel met wat kleine aanpassingen."

Veel opdrachten
Van de ruim 1.800 kunstgrasvoetbalvelden in Nederland is ruim 90 procent met rubber van vermalen autobanden ingestrooid. Trip rekent dan ook op veel opdrachten. Hij zegt al bezig te zijn een bestektekst te maken voor het verwijderen van rubberkorrels.

Almelo e.o.