Volledig scherm
Huize Groeneveld wacht restauratie, twee bedrijven in zakelijke dienstverlening krijgen er een plek. © Emiel Muijderman

Bedrijven Hazewinkel naar Groeneveld

ALMELO - Eigenaar Herman Hazewinkel heeft grootste plannen met Huize Groeneveld aan de Groeneveldsweg. Hij gaat het lommerrijke landgoed vlakbij het markante pand van het waterschap Vechtstromen, aan de zuidwestrand van de stad, grondig opknappen om er tevens twee van zijn bedrijven in zakelijke dienstverlening te vestigen.

Ook zijn er vergevorderde plannen voor een bed and breakfast en een galerie. Het college van burgemeester en wethouders gaat akkoord met de benodigde bestemmingsplanwijziging, formeel 'Windmolenbroek - Groeneveld' genaamd.

Bijzonder
Op zich is deze instemming bijzonder, want in regionaal verband (Kantorenvisie Netwerkstad Twente) is afgesproken dat er geen nieuwe locaties voor kantoren bijkomen. Daar heeft de gemeente Almelo echter iets op bedacht: aan de Sluiskade Noordzijde worden toekomstige kantoorlocaties weg bestemd. "Een deel hiervan wordt gebruikt ter compensatie van de kantoorruimte op het perceel Groeneveldsweg 8", redeneert het college, dat inmiddels overleg heeft gevoerd met de provincie. 'Zwolle' gaat akkoord, mits de kantoorfunctie op Huize Groeneveld een 'duurzame invulling' krijgt.

Almelo e.o.