Volledig scherm
Afsluiting singel uitvaart graaf © Henk Van Schuppen

Begrafenis graaf uit Almelo in besloten kring, maar over openbare grond

ALMELO - Automobilisten op de Van Rechteren Limpurgsingel hebben zaterdagmiddag tussen 14 en 17 uur kans op een lichte vertraging. De weg wordt in beide richtingen enkele keren afgesloten in verband met de uitvaart van graaf Van Rechteren Limpurg. Het is niet zo dat de weg drie uur lang op slot gaat.

Na een besloten kerkdienst in de Grote Kerk (13 uur) vertrekt de rouwstoet tussen 14 uur en 14.15 uur vanaf het Kerkplein. Via de Doelenstraat en de Gravenallee gaat de stoet langs  Huize Almelo om daarna linksaf te slaan en de singel over te steken. Dat zal rond 14.30 uur zijn. Dan wordt de weg even afgesloten. Na de bijzetting in de grafkelder in het Gravenbos zullen terugkerende genodigden in groepjes de singel oversteken. Dat gebeurt onder leiding van verkeersbegeleiders die het verkeer tegenhouden, zo laat de gemeente weten.

Respect

De familie Van Rechteren Limpurg benadrukt tegenover TC Tubantia dat de uitvaart een privé-aangelegenheid is maar realiseert zich ook dat de rouwstoet over openbare grafelijke grond gaat. Publiek kan langs de Gravenallee toekijken, mits uiteraard respect wordt getoond. De bijzetting in het mausoleum in het bos is, net als de kerkdienst, alleen toegankelijk voor genodigden. De familie hoopt dan ook dat een grote toeloop bij de Grote Kerk uitblijft.

Doelenstraat

De bewoners van de Doelenstraat is per brief van Almelo Promotie gevraagd geparkeerde auto's voor tien uur weg te halen en buiten het gebied te plaatsen. Ook wordt verzocht uitstallingen weg te halen. Rond half een komt de uitvaartstoet vanaf Huize Almelo richting de Grote Kerk waar om 13 uur de besloten dienst begint. Daarna wordt opnieuw via de Doelenstraat koers gezet naar de Gravenallee. 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.