Volledig scherm
© Lenneke Veerbeek

Behoud oud stadhuis van Almelo stap dichterbij

ALMELO - Het voormalige stadhuis van Almelo lijkt behouden te blijven. Het Almelose college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad de voorkeur uit te spreken voor het plan van het projectbureau Hergebruik Gebouwen. Dat wil 125.000 euro betalen voor het oude stadhuis.

Eerder sprak het college haar voorkeur uit voor de verkoop van het stadhuis aan zorginstelling TMZ, dat het pand wil slopen om er zorgwoningen te bouwen. Daar werd door onder andere de Bond Heemschut en stichting Cuypersgenootschap tegen geprocedeerd.

Verbeterd bod
Hergebruik Gebouwen deed onlangs een verbeterd bod, waarbij het financiële risico van een sanering voor Hergebruik Gebouwen is. Er waren naast TMZ nog twee kopers voor het stadhuis, dat geldt als het laatste ontwerp van architect J.J.P. Oud.

  1. In dit wijkcentrum in Almelo hebben de tafeltennissers hun eigen bar
    PREMIUM
    Achter de toog

    In dit wijkcen­trum in Almelo hebben de tafelten­nis­sers hun eigen bar

    ALMELO - „Ik wil je niet teleurstellen, maar het gaat er hier niet zo aan toe als in de Schelf hoor!”, zegt Mike Stokkelaar (47) meteen. De beheerder annex barman van De Trefhoek in het Sluitersveld refereert aan een artikel dat eerder in deze rubriek te lezen was, over het wijkcentrum in de Schelfhorst. Dat werd vanwege anekdotes over een vrijend stelletje in de gang, bakstenen die door de ruiten vlogen tijdens het klaverjassen en schreeuwende gasten door de verslaggever van deze krant omgedoopt in gekste wijkcentrum van Almelo.

Almelo e.o.