Volledig scherm
Slopers breken de gevel van het voormalige pand van Halbertsma af © Lenneke Lingmont

Bekend winkelpand in Almelo gesloopt

ALMELO - Eigenlijk had het vorige week al moeten gebeuren, maar omdat slopers toen een nog in werking zijnde gasleiding raakten, werd de sloop van het Halbertsma pand uitgesteld. Maandag kon de klus alsnog geklaard worden.

Ardesch Sloopwerken uit Kloosterhaar maakte een eind aan wat jarenlang een winkel was voor feest en toneelspullen.

Het pand maakt plaats voor een terras bij het Bolletje-museum. Volgens Joes Vissia van dat museum was het voormalige pand van Halbertsma al jaren niet meer onderhouden en was behoud geen reële optie.

Toch kwam daartegen vanuit de politiek nog bezwaar. D66 en GroenLinks dienden tijdens de raadsvergadering van dinsdag 14 juni - toen het pand dus eigenlijk al gesloopt had moeten zijn - een motie in om sloop te voorkomen. Daar was echter geen meerderheid voor.

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.