Volledig scherm
Op de Van Rechteren Limpurgsingel werd de afgelopen weken druk gewerkt. © Lenneke Lingmont

Belangrijke verbindingsroute Almelo nog voor avondspits weer open

ALMELO - Automobilisten in Almelo boffen. De Van Rechteren Limpurgsingel gaat toch vóór de spits open. Sterker. De weg is nu weer toegankelijk. 

Eerder deze week liet de gemeente Almelo al doorschemeren dat de weg dinsdag open zou gaan, maar de verwachting was dat de weg pas na de spits weer in gebruik kon worden genomen. De puntjes blijken nu toch wat sneller op de i te zijn gezet, bevestigt een gemeentewoordvoerder. 

De weg geldt als een belangrijke doorgangsroute van Almelo naar Noord-Oost Twente. De afgelopen weken stonden er regelmatig lange files in Almelo en omgeving door de afgesloten singel. 

Vertraging

De werkzaamheden aan de Van Rechteren Limpurgsingel hadden eigenlijk in oktober al klaar moeten zijn, maar tijdens het werk stuitten wegwerkers op problemen. Zo bleek de brugconstructie onder het wegdek flink verroest, onder meer door regenval en strooizout. Daarom is de toplaag verwijderd en is het staalwerk grondig nagelopen, om veiligheidsrisico's te voorkomen. Dat werk is nu ook klaar.  

Overigens blijft het wel druk in het noordoosten van de stad. Op dit moment wordt er namelijk nog wel gewerkt aan de weg tussen Almelo en Fleringen. 

Almelo e.o.