Volledig scherm
Het ontwerp van het nieuwe stadhuis gezien vanaf de Egbert Gorterstraat. Illustraties: Kraaijvanger Urbis Architecten

Belofte Andela: geen overschrijding budget nieuw stadhuis

ALMELO - Het budget voor het nieuwe stadhuis wordt niet overschreden. Dat belooft verantwoordelijk wethouder Johan Andela.

„Ik ben allergisch voor rode getallen. Daarom geef ik de garantie dat er geen overschrijding komt van de begroting voor de bouw van het stadhuis”, aldus Andela.

Over het algemeen vallen in Nederland nogal wat projecten van de overheid aanmerkelijk duurder uit dan begroot. Voor het financieel toezicht op de ontwikkeling van de bouwkosten heeft de gemeente een speciale procedure vastgesteld. Andela: „Het komt erop neer dat elke overschrijding direct bij mij moet worden gemeld.”

Maar wat als niet valt te ontkomen aan meerkosten op een bepaald onderdeel van de bouw? Andela: „Dan zullen de uitgaven voor een ander gedeelte omlaag moeten om toch de begroting te kunnen halen.” Die situatie zou zich voor kunnen doen bij de energievoorziening. Andela: „Nu blijkt dat een zogenoemd open energiesysteem door de bodemgesteldheid niet mogelijk is, ziet het ernaar uit dat voor een gesloten systeem wordt gekozen. Dit wil zeggen dat alleen het stadhuis van dit duurzame energiesysteem gebruik kan maken. Wellicht zijn de kosten hierdoor hoger. Maar ook die meerkosten moeten worden gecompenseerd door bezuiniging binnen de begroting.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. De gele bus zien we voorlopig niet terug in de Almelose binnenstad
    PREMIUM
    column

    De gele bus zien we voorlopig niet terug in de Almelose binnenstad

    Het bericht trok dinsdag meteen mijn aandacht. De karakteristieke gele schoolbus van Preston Palace rijdt hotelgasten die willen winkelen tegenwoordig naar de binnenstad van Enschede. Terwijl je uiteraard verwacht dat het pretpaleis dat in Almelo gevestigd is de gasten naar de Almelose binnenstad rijdt voor een uitje. Niet dus. Als liefhebber van mooie winkels begrijp ik dat Enschede simpelweg het meest uitgebreide winkelaanbod van Twente heeft. Maar als inwoner van Almelo die haar stad een warm hart toedraagt denk ik: waarom?

Almelo e.o.