Volledig scherm
Dieneke Steenbergen. © Rikkert Harink

Bert uit Almelo verbaasd over strijd van Dieneke: ‘Er zijn al openbare toiletten in de stad’

ALMELO - Er zijn wel degelijk openbare toiletten in Almelo. Dat zegt Bert Steenhagen. De Almeloër wijst bovendien op een app die feilloos aangeeft waar mensen met hoge nood terecht kunnen.

Hij reageert daarmee op een serie van verhalen waarin de Almelose Dieneke Steenbergen strijdt voor een openbaar toilet in Almelo. De gemeente heeft nog niet veel trek daar aan mee te werken, omdat zo’n openbare voorziening heel veel geld kost. 

Volgens Steenhagen zijn er bovendien openbare toiletten, die al deels met gemeentelijk geld zijn ingericht.

Gratis en betaald

De toiletten waar hij op doelt, zijn de sanitaire voorzieningen in het Huis van Katoen & Nu (tegen vrijwillige vergoeding), de centrale bibliotheek in Almelo (gratis), gemeentehuis (gratis), de Hema (betaald) en het Theaterhotel (gratis). „Daar kun je prima terecht als dat nodig is.” Die toiletten zijn overigens niet elke dag of de gehele dag open. 

Wie in de stad loopt en op zoek is naar een toilet kan volgens hem bovendien gebruik maken van de gratis app HogeNood. „Die toont het dichtst bijzijnde toilet, en hoe je moet lopen om er te komen.” 

Uit een onderzoek van HogeNood bleek twee jaar geleden dat Almelo onderaan bungelde op de lijst van steden met de meeste openbare toiletten. 

Niet tegen nieuw toilet

Steenhagen is overigens niet tegen de eventuele komst van een nieuw openbaar toilet. „Dat moet de gemeente helemaal zelf weten. Maar het is wel goed om ook de bestaande voorzieningen onder de aandacht te brengen.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.