Volledig scherm
De rechtbank in Almelo © Lars Smook

Beschikbaar stellen zolder levert man uit Vriezenveen werkstraf op

ALMELO - Hij stelde zijn zolder aan de Hoornbladstraat in Almelo beschikbaar voor een hennepkwekerij en streek daarbij een slordige 4000 euro op. Dat feit en de diefstal van elektriciteit van energieleverancier Cogas levert Leroy B. uit Vriezenveen een werkstraf op.

Op zijn zolder aan de Hoornbladstraat in Almelo troffen agenten eind vorig jaar een hennepkwekerij aan. Met in totaal drie succesvolle oogsten en 293 hennepplanten streek Elroy B. uit Vriezenveen een slordige 4.000 euro op. De politie viel de woning op 15 december vorig jaar binnen, waarna op zolder een kwekerij werd aangetroffen.

Aandeel
Zelf zegt B. geen aandeel te hebben gehad in het kweken. De twee kwekers hadden een sleutel. "Als ik mijn zolder beschikbaar zou stellen zou de winst verdeeld worden”, zegt B. Van de in totaal 100.000 euro die werd buitgemaakt kreeg B. een paar duizend euro mee. "Zelf zat ik vaak op de computer op de overloop dus ik kreeg niks mee van de kwekerij."

Stroom aftappen
Verder tapte B. voor ruim 400 euro aan elektriciteit af van energieleverancier Cogas. "Ik was alleen geïnteresseerd in het geld om een nieuwe computer te kopen en stelde de zolder beschikbaar als extraatje”, zegt B. Politierechter Y. Cenik verwijt B. dat hij geen einde heeft gemaakt aan de kwekerij en vindt de oogst van 293 niet weinig.

De rechtbank in Almelo veroordeelde de 26-jarige tot een werkstraf van tachtig uur, waarvan veertig uur voorwaardelijk. B. heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

Almelo e.o.